2

10 tips για να ψηφίσεις σωστά αυτή τη φορά! (σιγά και δεν)

Posted by texnokratissa on 3:03 π.μ.
Υπάρχει σωστή ψήφος; Θα με ρωτήσετε και θα έχετε και δίκιο! Όχι δεν υπάρχει σωστή ψήφος αλλά υπάρχουν κάποιοι χρήσιμοι κανόνες ώστε να μην πέσουμε ξανά στα ίδια σφάλματα, αν τελικά αποφασίσουμε να κάνουμε το διάβημα ως το παραβάν... Έχουμε και λέμε λοιπόν και οι διαφωνούντες ας θέσουν τις ενστάσεις τους στο τέλος του κειμένου! (Δημοκρατία παντού!)

1. Αποδέξου το γεγονός πως ότι κι αν σου υποσχεθούν ΔΕΝ θα βρέξει λεφτά και δουλειές! (Αρκετά αναλώθηκες πιστεύοντας σε θαύματα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συμβούν)

2. Ξεπέρασε το σύνδρομο του ΕΑΥΤΟΥΛΗ. Ψήφισε με βάση το κοινό συμφέρον και όχι με βάση το προσωπικό. Ψήφισε άτομα που εκτιμάς και όχι άτομα που σε γλείφουν για να υφαρπάξουν την ψήφο σου. Μην τους επιτρέψεις ξανά να εκμεταλλευτούν την καλοπιστία σου.

3. Βάλε προτεραιότητες! Θέλεις δρόμο Ευρωπαϊκής Ένωσης; Θέλεις δραχμή; Θέλεις χούντα; Θέλεις κρατισμό; Θέλεις ελεύθερη αγορά; Θέλεις παλαιοκομματική σαπίλα; Θέλεις σοβαρούς ανθρώπους; Θέλεις παλιάτσους; Διάλεξε!

4. Άκουσε όλες τις απόψεις προτού αποφασίσεις. Ξέρω σου είναι δύσκολο, να ακούσεις ακόμα και όσα λένε τα μικρά κόμματα. Το αποκλείεις ανάμεσά τους όμως να υπάρχει κάποιος άνθρωπος ή μια ιδέα που πραγματικά να αξίζει την προσοχή σου;


5. Αν είναι να ψηφίσεις από αντίδραση μη πας να ψηφίσεις καθόλου! Δίνεις βήμα και ισχύ σε εκείνους που επενδύουν στο φόβο και την αγανάκτησή σου!

6. Ψήφισε πρόσωπα, όχι κόμματα! Και δεν εννοώ να ψηφίσεις τη Στανίση ή  όποιον άλλον έχει γίνει διάσημος μέσα από άσχετες δραστηριότητες της σόου μπίζνες! Εννοώ να ψηφίσεις πρόσωπα που πιστεύεις ότι έχουν κάτι να πουν και να προσφέρουν, ανεξάρτητα από το αν θα εκλεχθούν ή όχι, ανεξάρτητα από το αν θα είναι στην κυβέρνηση ή όχι.

7. Συζήτησε, σκέψου, κρίνε! Μην δέχεσαι άκριτα τα "μηνύματα" των μέσων ενημέρωσης και των πολιτικών μονολόγων. Εκεί ποντάρουν, στο ότι θα σε πείσουν με την παραφιλολογία και το επίπλαστο ενδιαφέρον τους.

8. Μη φανατίζεσαι! Προφανώς, θα έχεις καταλάβει ότι οι εποχές με τα σημαιάκια και τους πανηγυρισμούς  πρέπει να εκλείψουν. Για να μη σου θυμίσω τα ξεφτιλίκια μας στο σύνταγμα τόσο στις περασμένες εκλογές όσο και μετά το μεγάλο "ΟΧΙ". Φανατίσου καλύτερα με το eurobasket, τι να πω;!

9. Μην ακούς τους γονείς σου. Αυτοί ό,τι ήταν να κάνουν το έκαναν. Διάλεξαν καλώς ή κακώς ένα δρόμο και έτσι θα συνεχίσουν να πορεύονται. Είναι η ώρα να χαράξεις κι εσύ τη δική σου διαδρομή μακριά από όλα εκείνα τα απαρχαιωμένα στερεότυπα  που οδήγησαν τη χώρα σου ως εδώ, ως το απροχώρητο.

10. Γίνε αυτό που ζητάς από τους πολιτικούς σου να γίνουν! Καλείσαι να επιλέξεις τους ανθρώπους που θα σε εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο. Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει αυτού του είδους η δημοκρατία επικρατεί. Αντί λοιπόν να εξασκείσαι στο να βρίζεις κάτω από τα ποστ των εφημερίδων και "δημοσίων προσώπων" και να επαναστατείς με το πληκτρολόγιο στο χέρι, προχώρα σε κινήσεις που θα ήθελες να δεις αύριο και από τους πολιτικούς σου:  βοήθησε, συνεργάσου, σεβάσου το περιβάλλον και τους ανθρώπους, πες την αλήθεια, μην υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου, αγωνίσου χωρίς μεγάλα λόγια, ενθάρρυνε την προσπάθεια και επιβράβευσέ την, στάσου δίπλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη, στάσου απέναντι σε εκείνους που ζουν εις βάρος σου, πίστεψε και δράσε άμεσα. Έστω κι αν οι πολιτικοί σου δεν  εξυπηρετήσουν ποτέ ένα μοντέλο παρόμοιο με το παραπάνω, εσύ θα έχεις καταφέρει να εξελιχθείς και να αποτελείς πια πολύτιμο και ενεργό μέλος της κοινωνίας. 

Υ.Γ. Περιμένω παρατηρήσεις, σχόλια, δημιουργική κριτική και διάλογο!




2 Comments


Με μία λέξη (άντε με δύο) αυτό που πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή στη χώρα μας είναι η λογική των "πελατειακών σχέσεων". Μεγαλώνουμε σε μια κοινωνία που όλοι το θεωρούμε "καμάρι" να λέμε ότι προσληφθήκαμε, χειρουργηθήκαμε, φτιάξαμε ή κάναμε κάτι με μέσο τον... τάδε και όσο υπάρχει και συντηρείται αυτή η λογική, τόσο οι πολιτικοί το εκμεταλλεύονται. Μακάρι να γίνει η αρχή τώρα που οι εποχές είναι δύσκολες και πλέον δεν σώζει κανέναν το μέσον, αλλά και πάλι δύσκολο το βλέπω. :(

Φυσικά και συμφωνώ με όσα λες, αλλά για να φτάσουμε σαν κοινωνία στο σημείο να σκεφτόμαστε και να ψηφίζουμε έτσι, πρέπει να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμα!


Ψήφος δεν σημαίνει μόνο ανάθεση! Σημαίνει παρακολούθηση, στήριξη, άσκηση κριτικής, έλεγχο. Κανείς δεν είναι αυθεντία και από μηχανής θεός για να μας λύσει τα προβλήματα, αυτά θα λυθούν με Συζήτηση και Συμμετοχή, όχι μόνο με αμπελοφιλοσοφίες του καναπέ. Με τη θέαση και παρατήρηση και των "οικογενειακών", ευρύτερου κύκλου φωτογραφιών και όχι μόνο των selfies.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2009 Η τεχνοκράτισσα All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.